Nieuw in verkoop

Oude Commissieweg 23 te Noardburgum

Oude Commissieweg 23 te Noardburgum

Aan de Oude Commissieweg 23 in Noardburgum vindt u deze karakteristieke kop-romp-boerderij + vijverpartij, achtergelegen deel en schuur, diverse bedrijfsruimten en agrarische percelen. Deze boerderij met deels pannen- en deels rieten kap dateert van 1872 en is bijzonder in zijn genre.

De koopsom bedraagt € 1.300.000,- kosten koper (in totaal betreft het oppervlak 3,3 hectare)

Op de percelen met een gezamenlijk oppervlak van circa 3,3 hectare treft u zowel traditionele gebouwen, zoals woning + bijschuur, als moderne bedrijfsgebouwen aan. Het geheel heeft een bedrijfsbestemming en wordt thans gebruikt als dakpanhandel en paardenhouderij (inclusief gedraineerde buitenrijdbak van 60 m x 20 m)  

Boerderij
Het voorhuis + overig woongedeelte van de boerderij bestaat uit een hal,  woonkamer, eetkamer en woonkeuken, hal, kantoor, slaapkamer, badkamer met toilet, toilet kantoor en opslagruimte. Hierna vindt u de trap naar de eerste verdieping en een doorloop naar achtergelegen gedeelte.

Op de eerste verdieping vindt u een overloop met 3 ruime slaapkamers en een vlizotrap naar de zolderberging. 

Schuur/Kantoorruimte
De inpandige schuur is meer dan 100 meter groot en voorzien van kantoor, toilet en zadelkamer. Uiteraard voorzien van elektra en water.

Fietsenschuur
De naastgelegen fietsenschuur (circa 19 m2) is in goede staat van onderhoud en nog oorspronkelijk van aard. Thans wordt deze ruimte gebruikt als opslagruimte. 

Paardenschuur 
De paardenschuur bestaat uit damwandprofielen en is voorzien van dakplaten met daarop gelegd zonnepanelen. Deze schuur is meer dan 230 vierkante meter groot en er zijn 7 paardenboxen gerealiseerd. Tevens is nog een extra bergingsruimte aanwezig en is de paardenschuur voorzien van krachtstroom.  

Loods
De aanwezige bedrijfsloods is in 2009 gebouwd en bestaat uit damwansprofielen. Er is een vloeistofdichte vloer aanwezig en de loods is voorzien van krachtstroom. De loods biedt een ruime werkruimte en fungeert tevens voor opslag van materieel. Deze degelijk gebouwde loods is bijna 250 vierkante meter groot en verkeert in uitstekende staat van onderhoud. Tevens is deze loods flexibel in te richten en daarmee veelzijdig in gebruik. 

Woonunit
Op het perceel is een zelfstandig functionerende woonunit aanwezig die onderdeel uitmaakt van het geheel. Deze wordt ontruimd en vrij van bewoning geleverd. 

Agrarische percelen
Achter het huisperceel zijn 3 agrarische percelen grond gelegen, in totaal meer dan 2 hectare groot, die agrarisch worden gebruikt en omringd zijn met sloten en bomen. Deze percelen worden in het bestemmingsplan aangeduid als ‘Woudenlandschap’ in verband met de aanwezige houtwallen die in tact gehouden moeten worden. 

Bijzonderheden

  • Het geheel wordt “as-is, where-is” verkocht
  • De huidige bestemming is conform het vigerende bestemmingsplan “Bedrijf 2” waarbij als functieaanduiding ‘dakpanhandel’ is aangegeven. Onder bedrijf 2 vallen diverse detailhandelsbedrijven. Ook een neventak als zorgfunctie, agrarisch of recreatief is denkbaar. 
  • Er is sprake van kosten koper. Houdt u in dit geval rekening met een overdrachtsbelasting van 10,4% over het bedrijfsgedeelte. Verder bestaan de kosten koper uit de notariële kosten die toezien op de overdracht zoals kadaster kosten en eventuele kosten voor uw financiering.
  • Datum juridische overdracht: in overleg

Overige documentatie